Welkom bij cochinkrielkip.nl

Mijn naam is Moniek Verwaart en ik woon in Zoetermeer. Sinds 2004 fok ik hobbymatig de cochin kriel. Ik heb diverse foktomen en een kuikenschuur waar de kuikens opgroeien. 

Hoe is het begonnen? Ik had van een vriend voor mijn verjaardag een toompje cochin krielen gekregen. Ik viel meteen voor dit ras. Ze waren rustig en toch ook erg nieuwsgierig. In het voorjaar werd er een hennetje broeds. Zij heeft toen 21 dagen op 10 eitjes gezeten. Geweldig ik had toen voor het eerst kuikens, 9 in totaal. Snel groeide ze op en ik besloot om ze te koop aan te bieden op internet. Wat gebeurde er? Na twee dagen had ik ze verkocht.

Omdat ik het contact met mensen leuk vind besloot ik om nog eens een broedse hen eitjes te geven. En zo is mijn hobby ontstaan. Van overal kleine hokjes en rennetjes met kippen en kuikens  is daar uiteindelijk het  grote kippenhok en de kuikenschuur voor in de plaats gekomen. Hier ben ik erg blij mee. Naast dat ik het hok erg mooi vind is het erg makkelijk schoon te maken.

laatste update 16 november 2017

Contact? Bel of mail Moniek
Eitjes leggen?

Een hen legt eitjes aan de hand van de hoeveelheid uren licht. Ze stoppen met leggen rond half oktober en dan gaan ze weer leggen vanaf maart. Uitzonderingen zijn natuurlijk mogelijk. Een hen legt ongeveer 150 eitjes per jaar.

Bezoekers

Onze bezoekers

Vandaag5
Gisteren118
Deze week170
Deze maand666
Totaal67674

Guests : 8 guests online